Odašiljač Sljeme prešao na novi sustav odašiljanja: Provjerite što to znači za gledatelje

Zeljko Puhovski / CROPIX

Počeo je prijelaz na nove frekvencije odašiljanja. Sadašnji DVB-T sustav postaje novi DVB-T2, priopćavaju iz Odašiljači i veze (OIV).

Prvi se na to odvažio Odašiljač Sljeme koji je počeo odašiljanje televizijskih programa u kvalitetnijoj, HD rezoluciji. Gledatelji mogu naći HD programe pokretanjem pretraživanja na svojem prijamniku, uz uvjet da je prijamnik DVB-T2 HEVC kompatibilan, a u stambenim zgradama potrebno je dodatno prilagoditi zajednički antenski sustav, ističu iz OIV-a.

Ako ne prilagodite prijemnike, još uvijek možete gledati TV. Isključivanje starog i prebacivanje svog odašiljanja na novi sustav dogodit će se 1. srpnja 2020., a do tada građani koji koriste zemaljsku televiziju imaju vremena za prilagodbu.

U slučaju da posjedujete TV prijemnik koji nema ugrađenu mogućnost DVB-T2 sustava, morat ćete kupiti novi koji omogućuje prijam novog signala. Pri kupnji novog televizora, obratite pozornost na to da ima već ugrađenu mogućnost DVB-T2 sustava i HEVC standard kodiranja videosignala, piše Večernji list.

Ova se promjena ne odnosi na građane koji su pretplatnici nekog operatera i ne koriste zemaljsku TV već imaju satelitski prijam ili kabelski TV.

 


Komentari