Od danas nova pravila za mobitele i pretplate: Nikad lakše do raskida ugovora

FOTO: Pixabay

Od prvog dana kolovoza počinje se primjenjivati dio odredbi iz Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, priopćio je HAKOM.

Prema novim pravilima, korisnici neće direktno stupati u ugovor putem telefona, već će obavijest o sklopljenom ugovoru morati dobiti na trajnom mediju, a zatim dati potvrdu svoje suglasnosti. Ukoliko korisnik ne potvrdi svoju suglasnost putem pošte, e-maila, SMS-a ili plaćanja prvog računa, kao da nije sklopio ugovor.

Novim izmjenama je propisano i da korisnik može bez iznošenja razloga raskinuti ugovor u roku od 14 dana od davanja suglasnosti, odnosno u roku od godine dana, ukoliko nije zaprimio pisanu obavijest.

Ako uz sklapanje ugovora naručujete i mobitel, on mora biti dostavljen isključivo na kućnu adresu korisnika ili prodajno mjesto operatera.

Operateri će morati biti i ažurniji u popravku kvarova, budući da od 1. siječnja sljedeće godine imaju propisanu obvezu otkloniti kvar u roku od 15 dana. Ukoliko to ne učine, korisnik ima pravo raskinuti ugovor, a možete ih i čekati, uz novčanu naknadu od 240 kuna za svaki dan kašnjenja nakon propisanih 15 dana.


Komentari