Novi iPhone neće izaći do 2018. godine

Čini se da svi znakovi ukazuju na to da će Apple prekinuti tradiciju i natjerati vas da čekate neuobičajeno dugo za sljedeću generaciju iPhonea.

Kako izjavljuje 9to5Mac, ugledni Appleov analitičar Ming-Chi Kuo iz KGI Securitiesa predvidio je da bi proizvođač ekrana mogao sa zakašnjenjem započeti masovnu proizvodnju OLED ekrana za nadolazeći iPhone.

Analitičari tvrde kako će proizvodnja vjerojatno biti u listopadu ili studenom, za razliku od standardnog vremenskog okvira kolovoza ili rujna.

Kuo navodi teškoće opskrbnog lanca s nekoliko novih komponenti uključujući OLED ekrane, nove modele 3D Touch-a i 3D fotoaparate kao glavne uzroke kašnjenja.

Izvješće je u skladu s ranijim analizama tvrtke investicijskog bankarstva Drexel Hamilton, koja je najavila da bi telefon doista mogao stići kasnije nego inače.

Kuo nastavlja nagađati kako će odgoda vjerojatno ostaviti trag u Appleovoj prodaji ove kalendarske godine, što ukazuje da bi konkurenti mogli iskoristiti to dodatno vrijeme koje Apple treba za proizvodnju.

Uzevši u obzir ove događaje, KGI Securities je smanjio prognozu pošiljaka sa 110 milijuna na 80 do 90 milijuna primjeraka.

U međuvremenu, Apple očekuje da će najaviti svoj novi iPhone tijekom svog eventa u rujnu, kada bismo trebali saznati više o samom uređaju.

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari