Novi iOS 11 gasi preko 200.000 starih aplikacija

Tisuće developera mobilnih aplikacija mogli bi upasti u probleme dolaskom novog Appleovog operativnog sustava – iOS-a 11.

Novi i napredniji iOS bi, prema izvješću Sensor Towera, trebao onemogućiti rad 32- bitnim softverima, što je po nekim procjenama oko 187.000 aplikacija. To je otprilike 8% ukupnog broja aplikacija na App Storeu, a budući da se statistika nije obnavljala već nekoliko godina – vjerojatno taj broj danas veći od 200.000.

Promjene najavljene 2012. godine

Ove promjene se već ranije najavljivane prilikom predstavljanja iPhonea 5S, pri čemu se developere poticalo na razvoj aplikacija koje će biti kompatibilne sa 64- bitnim procesorima. Koliko su ih ozbiljno shvatili nismo sigurni, ali je Apple opet u siječnju ove godine najavio da 32- bitne aplikacije “neće raditi na budućim verzijama iOS-a“. Sada je to sasvim izgledno, a službeno će se znati prilikom predstavljanja novog iOS-a na Svjetskoj developerskoj konferenciji u lipnju.

Apple je već ranije ugasio preko 50.000 aplikacija koje su “napuštene od strane korisnika”, a ovim će potezom napraviti pravu čistku na App Storeu.

Stoga, ukoliko primjetite da vam draga oldschool aplikacija nije više dostupna za download na App Storeu- sada znate razlog.

 

 

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari