Novi Chrome će trošiti manje resursa gašenjem pozadinskih tabova

Ako koristite Chrome kao primarni preglednik, znat ćete da on stvarno zna kako “ubiti” računalo – prije svega tu mislimo na veliko korištenje radne memorije i procesorskog vremena.

Najnovija verzija preglednika je dizajnirana kako bi se napokon riješio taj problem, a glavni način kako će se to postići je prigušivanjem pozadinskih kartica koje koriste previše resursa. Prema Chromium blogu, pozadinske kartice su odgovorne za jednu trećinu Chromeove potrošnje energije na računalima.

Nova verzija Chromea provjerava kartice nakon što su one provele 10 sekundi u pozadini. Kartice koje puštaju neki zvuk ili obavljaju neku zadaću za korisnika, neće biti ugašene. Međutim, sve ostale smatrat će se ne toliko važnima i Chrome će ih ugasiti.

Chrome tim kaže da ovaj novi mehanizam može dovesti do 25 posto manjeg opterećenja vašeg računala. Budući da je njihov cilj potpuno obustaviti te kartice, njihov rad je daleko od gotovog.

Chrome 57 je vani već nekoliko dana i možete ga preuzeti u bilo koje vrijeme. Ukoliko ga trenutno koristite, ažuriranje ćete napraviti odlaskom na Postavke -> O opcijama, gdje ćete vidjeti koja vam je zadnja verzija, a ažuriranje na noviju će se automatski napraviti.

Novi će pak korisnici skidanjem Chromea odmah dobiti najnoviju verziju.

Izvor: engadget

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari