NEŽELJENI POZIVI, ANKETE I REKLAME: Riješite ih se ispunjavanjem jednog papira

Pexels.com

Prvi dani siječnja donijeli su i nova korisnička prava i obveze za operatore.

Korisnici više neće trebati podnositi prigovor operatoru za umanjenje računa zbog kvara u odgovornosti operatora jer će operator biti dužan samostalno korisniku na izbor ponuditi umanjenje mjesečne naknade ili obeštećenje korisnika na drugi način s datumom izdavanja računa. Povećana je i minimalna brzina pristupa internetu s 50 posto na 70 posto maksimalno ugovorene brzine za sve ugovorene usluge nakon 1. siječnja 2017.

 

Registar “Ne zovi” sjajna je novost

Aktivnosti HAKOM-a bit će usmjerene na još bolju zaštitu korisnika telekomunikacijskih, poštanskih i željezničkih usluga, a krajem siječnja planira se puštanje u rad registra ˝Ne zovi˝, koji će omogućiti dodatnu zaštitu potrošačima od neželjenih poziva, bilo da se radi o pozivima s ljudskim posredovanjem ili bez njega.


Besplatni upis u registar korisnici će moći ostvariti podnošenjem propisanog zahtjeva izabranom operatoru.

 

”Vas ne smije nazvati niti jedan trgovac u svrhu promidžbe ili prodaje, ne smije vam ništa nuditi ili se reklamirati niti to smije završiti nekakvom novčanom obvezom ili ugovorom”, kazao je Ivo Majerski iz HAKOM-a..

Kako piše Dnevnik.hr, treba ispuniti obrazac i predati ga operatoru. Osobno, poštom ili e-mailom. Upis u registar za sve je potrošače potpuno besplatan, a kada zaživi, u registar će se moći upisivati i putem sustava e-građani.

Jesu li u registru, potrošači će moći provjeriti sami. Upisati mogu i fiksne i mobilne brojeve. I pozivima je kraj. A ako ipak primi pozive ”potrošač se može obratiti tržišnoj inspekciji ministarstva gospodarstva koja je nadležna u ovom slučaju, a ovisno o slučaju može biti pokrenut prekršajni postupak a kazna je od 10 do 100 tisuća kuna.”

Baš ovakav registar posebno će zaštititi starije sugrađane. Jer oni su, kažu u udruzi Potrošač, najčešće izloženi pozivima

 

Komentari