Mlade uspješne Zagrepčanke predstavile su prvi hrvatski web-shop online edukacije

FOTO: Kristina Pavlinić

Zagrepčanke Rea Fuček i Petra Telešman ponosno su nam predstavile prvu hrvatsku internetsku trgovinu sadržaja za e-učenje, a mi smo je isprobali.

Zagreb je pun mladih i uspješnih građana, koji svakodnevno traže nove ideje i rješenja kako bi nam olakšali svakodnevni život. Zadnjih godina veliku su popularnost u javnosti zauzele aplikacije i online platforme za e-učenje jezika. Primjetila je to i kompanija HalPet, koja je pokrenula prvi hrvatski web-shop online edukacije.

Iza ovog sustava stoji tim ljudi koje se brine da korisnici redovito imaju novi sadržaj. Razgovarali smo sa Zagrepčankama Reom Fuček, voditeljicom odjela za marketing kompanije HalPet, i Petrom Telešman, menadžericom e-sadržaja u sustavu LPC. Djevojke su nam pobliže objasnile o kakvom se sustavu radi.

FOTO: Kristina Pavlinić
FOTO: Kristina Pavlinić

LPC – Learn, Practice, Communicate

‘ Za razliku od generičkih, ‘out-of-the-box’ rješenja za e-učenje, koji su ujedno najčešće bazirani na slajdovima, LPC je najsuvremeniji ‘web-based’ sustav koji pruža potpunu slobodu u oblikovanju sadržaja i koncipiranju programa za e-učenje.’, objašnjava Petra.

Kako kaže, cijelo iskustvo učenja usmjereno je na korisnika te na njegov rad i napredak, omogućavajući mu da sam upravlja tempom i količinom naučenog.

FOTO: Kristina Pavlinić
FOTO: Kristina Pavlinić

‘Najveća i najvažnija prednost LPC-a jest to što su autori sadržaja u LPC-u stručnjaci u svojim područjima djelovanja što jamči sigurnost, točnost i kvalitetu, a obrada sadržaja prema HalPetovoj LPC® metodi, osigurava ujednačen i provjeren pristup u obradi i prezentiranju sadržaja.’, objasnila je te dodala kako je iza sadržaja za učenje uložen 20-godišnji rad HalPetovih edukacijskih stručnjaka.

Što sve nudi LPC

Velika stvar kod LPC-a je što je dostupan 24 sata dnevno, a moguće mu je pristupati na svakom uređaju bez obzira kojim se operativni sustavom koristite. Moguće je učiti engleski i njemački jezik s prijevodom na hrvatski jezik. Za učenje jezika zasad je u ponudi 13 programa učenja prilagođenih vašim potrebama.

FOTO: Kristina Pavlinić
FOTO: Kristina Pavlinić

Osim jezika, možete razviti i svoje poslovne vještine. Ovaj sustav nudi programe poslovnih vještina i osobnog razvoja koji su primjenjivi u privatnim i poslovnim situacijama. Broj programa raste svaki mjesec, a aktualnu ponudu uvijek možete sami provjeriti posjećivanjem web-shopa.

 

Screenshot: LPC
Screenshot: LPC

‘Sadržaji za učenje obogaćeni su video i audiozapisima, interaktivnim vježbama i prezentacijama te popratnim materijalima u PDF-u. LPC lako prati i mjeri uspješnost naučenog znanja te usvojenih vještina – provjere znanja i testovi sastavni su dio svake lekcije, a pomoću njih, korisnik odmah po završetku dobiva povratnu informaciju o naučenom.’, objašnjava Rea te dodaje kako korisnici nikad nisu sami u procesu učenja jer se do korisničke podrške koja je integrirana u sustav dolazi jednim klikom.

Djevojke su vrlo ponosne na LPC i sigurne su da će velik broj korisnika u njegovoj ponudi odabrati nešto za sebe.

Naša iskustva

Odlučili smo i sami isprobati platformu na stranicama LPC kroz demo program. Odabrani program potrebno je staviti „u košaricu“ i u par koraka počinju lekcije.

Odabrali smo program engleskog jezika koji obrađuje engleske idiome i odlično se zabavili uz interaktivne sadržaje. Nakon uvodnog videa, prošli smo kroz tekst u kojem su naglašene fraze. Također smo zaigrali memory te smo na kraju provjerili naše naučeno znanje.

 

Screenshot: LPC
Screenshot: LPC

Ova nas je hrvatska online platforma za učenje oduševila svojom jednostavnošću. Jednu lekciju moguće je završiti u 20 – 30 minuta, što je idealno ako ste zaposleni, a putujete javnim prijevozom.

‘Ove se godine natječemo na Weekend Media Festivalu za nagradu Somo Borac u kategoriji Somo Web’, naglasila je Rea, a mi vjerujemo da će LPC osvojiti prvu nagradu.


Komentari