Messengerov AI asistent naručit će taksi i slati smajliće umjesto vas

I Facebook ima svoga AI (Artificial Intelligence) asistenta, poznatog pod nazivom “M”.

On će vam uskoro iskakati na prozorčiću za chatanje te nuditi akcije koje je voljan učiniti za vas, najavljuju iz ove kompanije.

Naravno, ova značajka prvo kreće s primjenom u Americi, za iOS i Android uređaje, a zatim će kroz par mjeseci preći na ostatak globusa. Ovaj projekt je u fazi testiranja još od prosinca prošle godine te je sada, po navodima Facebooka, spreman za javnost.

Asistent bi trebao raditi na način da analizira vaše razgovore i traži riječi po kojima će nuditi svoje usluge. A pod usluge mislimo na slanje naljepnica (stickers), obavljanje plaćanja preko Messengera, naručivanje vožnje putem Uberove aplikacije, anketiranje članova chat grupe te dijeljenje lokacije. Čak će vam prema analiziranim riječima pomagati u dogovorima s frendovima i olakšati planiranje. Novog pomoćnika ćete lako prepoznati, jer će u razgovor “upadati” sa svojim “M” logom i sugestijom koju lako prihvatite ili odbijete.

Nije ovo prva primjena Messengerovog asistenta. On je počeo s radom na ljeto 2015. godine, kada ste mu kao samostalnom sugovorniku mogli slati poruke. Sada se razvio do te faze da će biti integriran u Messenger šire publike. Iako mu nećete moći zasebno slati zadatke, poput “Prevedi mi ovaj tekst na španjolski”, njegova uloga asistenta “samo kad je potrebno” bi mogla biti od koristi. Ali ako i ne bude – ne trebate brinuti, moći ćete ga “utišati” u postavkama ili samo neke njegove sugestije (npr. nemoj mi predlagati novčane transakcije).

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari