MEĐU PEDESET NAJUSPJEŠNIJIH: Veliko priznanje zagrebačkoj znanstvenici, poduzetnici i inovatorici (FOTO)

Hvalevrijedan uspjeh magistre molekularne biologije.

Zagrebačka znanstvenica, poduzetnica, inovatorica i članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Anita Bušić, mag. molekularne biologije, koja je osmislila jednu od najperspektivnijih aplikacija na svijetu u području zdravlja, sporta i fitnesa – BodyRecog, sustav za poboljšanje učinka treninga na tijelo te za procjenu zdravstvenog stanja osobe, svrstana je među pedeset najutjecajnijih žena hrvatskog ICT-a.
Anita Bušić, osnivačica je i CEO tvrtke LIVE GOOD u Zagrebu, te tvrtki BodyRecog Metrics (Sjedinjene Američke Države) i LIVE GOOD (Velika Britanija), a titulu jedne od najutjecajnijih žena hrvatske ICT industrije dodijeljena joj je na upravo završenoj konferenciji ICT Gold Awards u organizaciji tehnološkog poslovnog portala IT BIZ CRUNCH.
To je još jedno u nizu brojnih priznanja koja je ova zagrebačka znanstvenica, inovatorica i poduzetnica dobila za svoj svestrani rad, posebice na kreiranju i implementaciji BodyRecog aplikacije.
bodyrecog-aplikacija
BodyRecog od 2013. godine do danas je osvojio 17 međunarodnih iznimno vrijednih nagrada, među kojima i titulu jedne od 50 svjetskih najinovativnijih inovacija u području sporta / zdravlja.
“Izrazito cijenim što su me uvrstili na ovu listu te cijenim što su moj rad, moja inovacija – BodyRecog aplikacija te moj poduzetnički angažman prepoznati i vrednovani i na ovaj način”, izjavila je Anita Bušić u povodu uvrštenja na listu najutjecajniji žena u ICT industriji u Hrvatskoj.
Anita Bušić primila je 2015. godine nagradu dr. Oton Kučera za izniman doprinos tehničkoj kulturi na području Grada Zagreba u segmentu inovacija, ali i cijeli niz ostalih domaćih i međunarodnih priznanja za svoj svestrani rad. Autorica je 16 udžbenika iz biologije za srednje škole, kao i više od stotinu znanstveno- i društveno popularnih tekstova u publikacijama objavljenim diljem i svijeta. Danas je primjer uspjeha u ženskom poduzetništvu ne samo u jugoistočnoj Europi, nego i globalno.
Zbog svojih postignuća u znanstvenom i poslovnom svijetu, održala je više od 200 predavanja na temu zdravlja i održavanja zdravog života, te je često mentorica mlađim kolegama na brojnim projektima u ovom segmentu djelovanja.


Komentari