Mastercard testira verifikaciju pomoću otiska prsta

Korištenje je vrlo jednostavno: stavite karticu u čitač te prislonite prst na odjeljak za skeniranje prsta.

MasterCard je danas objavio da ispituje novu vrstu kartice koja će autentificirati korisnika pomoću otiska prsta bez potpisivanja ili PIN-a.

Uz nove kartice mogli bi pohraniti do dva otisaka prsta na EMV čip kartice. Korištenje je vrlo jednostavno: stavite karticu u čitač te prislonite prst na odjeljak za skeniranje prsta.

Kartice još uvijek rade s EMV čitačima odnosno standardnim čipovima koji se nalaze u većini uređaja za kartice. Prijavljivanje pomoću otiska prsta neće vam donijeti nikakav nedostatak jer svoju karticu možete koristiti i na standardni način pomoću PIN-a.

Ipak, otisak prsta i nije toliko siguran. Na žalost, otisci prstiju mogu se krivotvoriti – jedan profesor već je pokušao otključati telefon pomoću 3D pisača. Senzori se također mogu zaobići ili hakirati.

Još jedan nedostatak je taj što ne možete dijeliti otisak prsta, što znači da ne možete posuditi karticu svom supružniku ili djetetu ako im zatreba. Također, ne možete spremiti nikakve druge otiske prstiju osim vlastitih.

MasterCard pokreće testiranja za nove kartice u Južnoj Africi, a planira ih uskoro započeti u Europi i Aziji.

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari