Krijumčarenje droge pomoću dronova sve veći problem

Novo izvješće USA Today utvrdilo je da su ovakvi trikovi korišteni više od desetak puta kako bi dronovi krijumčarili drogu u savezne zatvore tijekom posljednjih pet godina.

U članku se navodi da su dokumenti ministarstva pravosuđa pokazali pokušaj krijumčarenja mobitela, droga i pornografije u savezne ustanove.

Lokalni izvještaji o vijestima dolaze ne samo iz Sjedinjenih Država nego iz cijelog svijeta. U 2014. godini policija u Australiji rekla je da je pomoću drona planirana operacija krijumčarenja droge. Kasnije te godine došlo je do još jednog incidenta u Južnoj Karolini, gdje se srušio dron dok je pokušavao isporučiti drogu.

Popis se nastavlja: 2015. – dron koji je isporučio drogu potaknuo je tučnjavu u kaznenom objektu Ohio. Te su godine u još jednom incidentu dvije osobe uhićene zbog pokušaja krijumčarenja pomoću dronova.

Dužnosnici se sada pitaju što trebaju učiniti u vezi s ovim problemom. U travnju, Velika Britanija je predstavila novi tim posvećen borbi protiv ovakve vrste problema. Američki ured za zatvore u međuvremenu je postavio zahtjeve za tehnologiju koji bi se mogao koristiti za zaustavljanje letenja u blizini zatvorskih objekata.

Iako je vjerojatno nemoguće dobiti točan broj incidenata, čini se jasnim da su operacije krijumčarenja unosne. Tužitelji su u jednom nedavnom slučaju rekli da je krijumčar napravio 6,000 dolara po jednom dronu.

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari