Kickstarter financirao preko 10.000 različitih igrica

Ukoliko imate ideju za razvoj nekakve igre, bilo video ili kartaškog oblika, Kickstarter bi mogao biti dobar prvi korak. Naime, ova kompanija je danas preko svoga bloga objavila podatak da je u osam godina svoga rada financijski poduprijela 10.000 različitih “game” projekata.

Sve je počelo lansiranjem prvog game projekta u 2009. godini, kojim je Eric Berlin prikupio 2,265$ da bi stvorio novu seriju križaljki. Podržalo ga je 163 investitora – ljubitelja ovakvih tipova igrica.

Ukupno je do sada preko Kickstartera prikupljeno 613 mil.$ za ovakav tip projekata, a sudjelovalo je 2,46 milijuna investitora. Blog potvrđuje da se stvorila čvrsta zajednica ljubitelja igara koji se neprestano vraćaju kako bi financijski podržali nove ideje.


Neki od Kickstarterovih projekata

Najuspješniji projekt je Kingdom Death: Monster 1.5, horor igra na ploči, koja je uspjela prikupiti 12,3 mil.$, a prati je kartaška igra Exploding Kittens sa prikupljenih 8,7 mil.$. Najuspješnija videoigrica je Shenmue 3 i još je u razvoju, a do sada je prikupila 6,3 mil.$. Prema Kickstarteru, od 2,46 milijuna investitora njih preko pola (1,45 mil.) je financiralo više od jednog projekta.

Kingdom Death: Monster

Kickstarter je iskoristio priliku predstaviti i nekoliko trenutno aktualnih igrica koje su svjetlo dana vidjeli baš zahvaljujući njima. Tako, između ostalih, izdvajaju popularnu board igru Scythe, kartašku igru Secret Hitler, a mnoge nam uskoro dolaze.

Pa ukoliko vam se neka svidi možete je i vi podržati, čisto da biste je što prije mogli zaigrati!

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr

Komentari