INTELIGENTNI TELEFON: Huawei najavio novo razdoblje u mobilnoj telefoniji

Treći najveći svjetski proizvođač pametnih telefona lani je dosegnuo brojku od 139 milijuna komada isporučenih pametnih telefona, a ukupna ulaganja u istraživanje i razvoj u proteklom desetljeću premašila su 38 milijardi dolara.

Richard Yu, predsjednik uprave tvrtke Huawei Business Consumer Group, na sajmu potrošačke elektronike CES 2017 održanom u Las Vegasu, iznio je Huaweijevu viziju inteligentnog telefona pokretanog umjetnom inteligencijom kao sljedećeg značajnog iskoraka u mobilnoj telefoniji, a naglasio je i najnoviju suradnju Huaweija s Amazonom i Googleom. Isto tako, pametni telefoni Mate 9 Pro i ekskluzivni Porsche Design Mate 9 prvi su Huaweijevi uređaji s podrškom za Amazonovu Alexu te Googleovu platformu za virtualnu stvarnost Daydream. Tom prigodom, ponovno je istaknuo posvećenost inovaciji i suradnju s drugim vodećim tvrtkama u industriji kao temeljne vrijednosti Huaweija kojima ova tvrtka svakodnevno nastoji unaprijediti živote ljudi širom svijeta, a njegovom obraćanju prisustvovalo je gotovo tri tisuće posjetitelja.

Jedan od tri najveća brenda pametnih telefona

U proteklih pet godina, Huawei je postao jedan od tri najveća brenda pametnih telefona na svijetu. Tijekom izlaganja, Richard Yu je istaknuo tri stupa na kojima se Huawei temelji – strast, kolektivnu mudrost i značajnu inovaciju koji su zaslužni za uspjeh tvrtke. Broj isporučenih pametnih telefona dosegnuo je 139 milijuna komada, što je povećanje od 29% u odnosu na prethodnu godinu. Prema IPSOS-u, prepoznatljivost brenda na svjetskom tržištu jednako je rasla, i to sa 76% na 81%.
Kroz neprestana ulaganja u istraživanje i razvoj, koja su u proteklih deset godina premašila 38 milijardi dolara, Huawei će predvoditi sljedeće razdoblje u inovaciji kako bi dodatno inspirirao i osnažio čovječanstvo. Kao dio te strategije, Huawei će iskoristiti kolektivnu mudrost najvećih svjetskih umova, kako onih unutar tvrtke, tako i onih izvan nje, kako bi zajednički oblikovali sljedeće razdoblje u potrošačkoj elektronici.

Umjetna inteligencija je značajan iskorak

U skladu s potrebama modernog svijeta da bude u potpunosti i besprijekorno digitalno povezan, Huawei se trudi ostvariti preduvjete koji će u konačnici rezultirati i predstavljanjem inteligentnog telefona, kao sljedećeg koraka u razvoju pametnih telefona. Prvo nam je osobno računalo dalo pristup informacijama, zatim je uslijedio internet, koji nam je omogućio dijeliti informacije, a danas živimo u svijetu u kojem je sve povezano, što Richard Yu naziva inteligentnim svijetom u kojem uređaji neprestano stvaraju i prikupljaju podatke o našem okruženju.


15844622_1434313179912858_1824393712667155224_o

Da bismo bili uspješniji u ovom inteligentnom svijetu, dolazak umjetne inteligencije integrirane u današnje pametne telefone omogućava značajan iskorak i ujedno nas približava sljedećoj fazi razvoja mobilne tehnologije – inteligentnom telefonu. Inteligentan telefon, utemeljen na umjetnoj inteligenciji, moći će predvidjeti potrebe korisnika uz novu funkcionalnost koja će odgovarati načinu na koji oni razmišljaju. Da bi ubrzao njegov razvoj, Huawei radi na unaprjeđivanju tehnologije senzora, robotskog učenja, obrade podataka i čipseta, a ova napredna tehnologija mogla bi ujediniti digitalnu i ljudsku inteligenciju s ciljem daljnjeg poboljšanja ljudskih života.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2015. godini tvrtka je i treći najveći proizvođač

mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 16 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.
Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, FB Huawei Showcase aplikaciju, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Mobile Hrvatska Twitter.

Komentari