Instagram uvodi novu opciju koja se nekima neće svidjeti. Od sada više ne vrijedi ‘što na umu to na drumu’

Pixabay

U borbi protiv zlostavljanja na Internetu, Instagram će početi automatski skrivati potencijalno uvredljive komentare i to uz korištenje postojećeg sustava umjetne inteligencije za identifikaciju zlostavljanja ili uznemiravajućeg govora u komentarima.

Iz kompanije su poručili da će sakriveni komentari biti sličnog sadržaja poput onih koji su korisnici ove društvene mreže prijavljivali u prošlosti. No, dodirom na opciju “prikaz skrivenih komentara”, korisnici će i dalje moći pročitati primjedbe.

Adam Mosseri, koji je na čelo Instagrama stupio prije dvije godine, obvezao se boriti se protiv internetskog zlostavljanja.

Prošle je godine tvrtka u vlasništvu Facebooka izbacila alat nazvan “Ograniči”. Omogućuje vam da “ograničite” drugog korisnika, što znači da su komentari na vašim postovima od te osobe vidljivi samo njima, a ne i drugim ljudima. Također, ranije su dodali i značajku koja korisnicima omogućuje da znaju kada se njihov komentar može smatrati uvredljivim prije nego što bude objavljen, piše CNN, prenosi N1.

Iz Instagrama su poručili da je od uvođenja upozorenja na komentare zabilježen “značajan napredak” u uređivanju ili neobjavljivanju komentara.

Naučite kako snimati film uz mentora Darija Juričana poptuno besplatno!


Komentari