HTC-ova ‘staklena’ uzdanica za 2017.: HTC U Ultra

HTC je odlučio da više neće proizvoditi jeftine te predstavio dva nova, malo skuplja, proizvoda: HTC U Ultra i HTC U Play. Nakon što smo prikupili informacije o prvim dojmovima vezanim za HTC U Ultra uređaj, idemo pogledati što nam to ovaj pametni telefon zapravo nudi.

Specifikacije

  • Snapdragon 821 procesor
  • 5,7 inčni Super LCD 5 ekran, 2560 x 1440 piksela te mali sekundarni display- 160 x 1040
  • Android 7,0 Nougat
  • 4 Gb RAM-a i 64 Gb interne memorije
  • stražnja 12 megapikselna te prednja 16 megapikselna kamera
  • baterija (samo) 3.000 mAh sa QuickCharge 3.0 tehnologijom punjenja
  • dimenzije: 162,41 x 79,79 x 7,99 mm i težine 170 grama

Procesor je dobar i korišten je u nekoliko konkurentskih uređaja, kao što su Google Pixel, LG G6, Moto Z i drugi. Čini se da će do ljeta jedino Samsung Galaxy S8 ići s jačim – Snapdragonom 835.

Ono što svakako zapinje za oči je slaba baterija – jedna od najslabijih kada se gledaju noviji uređaji. Samo 3.000 mAh je malo, ako pogledamo npr. Huawei Mate 9 (4.000 mAh), ili čak HTC 10, koji također ima 3.000 mAh, no ovdje je ipak riječ o dosta većem uređaju (očekivalo se makar 3.500 mAh).

Pored baterije, zamjera mu se i veličina. Ekran od 5,7 inča je u skladu s ostatkom društva, ali je problem da je dosta mali u odnosu na cijeli uređaj (69,7% screen to body ratio). Usporedimo ga s LG G6 – isti ekran, ali je za 15 mm dulji i 9 mm širi. To je jednostavno preveliko za ono što ima ponuditi.

Android 7.0 sa HTC Sensom nudi lijepo sučelje i brzo responzivnost što je svakako za pohvalu. Zajedno sa spomenutim procesorom i RAM-ima – trebao bi sasvim solidno raditi.

HTC U Ultra nudi dva zaslona, jedan obični te jedan odmah pored prednje kamere, a prikazuje seriju aplikacija, slično kao i kod LG V20. Taj ekran je koristan prilikom pregledavanja određenim informacija bez prekidanja radne na glavnom zaslonu (odabir glazbe, pregled vremenske prognoze, ostale notifikacije).

Pored toga zaslona, i cjelokupan dizajn je poprilično zanimljiv. Ultra sadrži staklenu pozadinu, koja možda i neće biti po svačijem ukusu. HTC to naziva “liquid surface”, što je kombinacija stakla i metala i izgleda dosta dobro. Mobitel je fino zaobljen i dobro pristaje u dlan.

Cijena – problem?

Ovaj HTC-ov uređaj je izašao po najavljivanoj cijeni od 749$, i možete ga dobiti u plavoj, bijeloj i crnoj boji. Jefitniji je od Googleovog Pixela (869$) i iPhonea 7 plusa (869$), međutim, skuplji od LG G6 (650$) i Huawei Mate 9 (599$). Po brojnim stručnjacima, ova cijena je ipak malo prevelika za ono što ovaj uređaj nudi, pa bi nekakvih 599$ bilo u skladu s performansama i cijenama ostalih uređaja istog levela.

Ocjene

Brojni su portali dali svoj review na ovaj uređaj, pa pogledajmo ocjene na ukupan dojam.

  • ZD Net: 7/10 (very good)
  • Tech Radar: 3,5/5
  • PC Mag: 3/5 (good)

Ukratko, velik i skup, ali ipak sa nekim zanimljivim značajkama. Nismo baš sigurni da je HTC izgradio brend visoko kvalitetnih uređaja, pa mislimo da će dobar broj potencijalnih kupaca ipak odabrati neki drugi uređaj za 750$. Ili dodati još malo pa uzeti, možda, iPhone? Rizičan potez, ali nikad neznaš.

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari