Google se bori protiv lažnih vijesti uvođenjem “Fact Check” na rezultate pretraživanja

U pokušaju da obuzda širenje lažnih vijesti internetom, Google uvodi “Fact Checks” oznaku na svojim rezultatima pretraživanja.

To naravno ne znači da će Google provjeravati svaku vijest na webu, nego će ovaj posao preuzeti kompanije poput Snopesa i PolitiFacta.

Dok ćete surfati internetom, informacije prikupljene od strane Snopesa i PolitiFacta bit će označene Fact Check tagom i bit će prikazan isječak s informacijama tko je izradio određenu vijest i tko je provjerio točnost te vijesti.

Google je još u listopadu 2016. godine pokrenuo Fact Check u SAD-u i Velikoj Britaniji, no danas se usluga pokreće širom svijeta.

Iz Googlea tvrde da trenutno rade sa 115 Fact Checking kompanija kako bi proširili ideju, tako da će i druge tvrtke biti u mogućnosti sudjelovati, ali samo ako se utvrdi da imaju mjerodavan izvor informacija. Naravno, ne očekuje se da će svaka vijest na internetu biti provjerena Fact Checkom. Google nam na ovaj način pokušava pomoći da dobijemo više provjerenih infomacija na internetu!

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari