Google kupuje jedan od najuspješnijih VR game studija

Nastavlja se proces preuzimanja malih, perspektivnih i uspješnih kompanija od strane velikih informatičkih divova.

Nedavno je Apple preuzeo finsku kompaniju Beddit kako bi ušao u područje praćenja tijela čovjeka prilikom spavanja, a sada Google najavljuje preuzimanje jednog od najuspješnijih VR game studija – Owlchemy Labs.

Studio će nastaviti razvijati VR igrice razne platforme, poput glavnih im hitova Job Simulatora, koji je do sada zaradio preko 3 mil.$, i Ricky and Morty: Virtual Rick-ality, ali sada uz pomoć Googlea.

Owlchemy Labs je poznat po razvoju igrica temeljenim na pokretima ruku koje se zatim prenose na virtualni svijet. “Praćenje pokreta ruke je naš ključni faktor”, kažu iz Labsa, što je malo drukčije od trenutne Googleove VR platforme- Daydreama, koja koristi kontroler s ograničenim pokretima ruku. No, s ovom akvizicijom će se mogućnosti Googlea u VR području uvelike povećati i proširiti trenutni dosezi Daydreama.

Schwartz i Markovic, Googleovi inženjeri, kažu da će se Owlchemy nastaviti baviti VR razvojem, dijeliti znanje i najbolje prakse, ali i potencijalno dopridonositi eksperimentalnom Daydream Labs programu.

Google će više o VR planovima govoriti na developerskoj konferenciji idućeg tjedna, a potvđeno je da o novim projektima Owlchemyja neće još biti govora. No, ova akvizicija je siguran znak da Google ozbiljno shvaća VR tržište, pa će Facebookov Oculus dobiti još jaču konkurenciju u VR svijetu.

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr

Komentari

Komentari