GOOGLE I/O 2017 Android Go – varijanta Androida za uređaje slabije snage

Iako tehnologija stalno napreduje te se neprestano poboljšavaju naši hardveri, jake tehnološke kompanije pokazuju sve više obzira prema korisnicima sa slabije kvalitetnim uređajima.

Nastavno na to, Google je na svojoj konferenciji predstavio novu verziju svoga OS-a kojemu je cilj omogućiti tečan rad Androida na uređajima slabije snage. Pozdravite Android Go!

Riječ je o “lakšoj” verziji Androida O, o kojemu smo ranije pisali, a neke optimizacije za slabije uređaje donosimo u nastavku:

  • Googleove glavne aplikacije će doći u “lakšim” verzijama koje troše manje memorije i podataka
  • Uravnoteženiji Android kernel
  • Chromeov čuvar podataka uključen po defaultu. Nova grafika koja pokazuje koliko ste podataka uštedjeli odmah preko Menu tipke
  • Google Play Store će vam izdvojiti aplikacije prikladne vašem uređaju, npr. aplikacije ispod 10 MB, sa nižom potrošnjom baterije i normalnim izvanmrežnim radom. Naravno, i dalje možete skinuti aplikaciju koju god hoćete
  •  Nova Youtube Go aplikacija koja olakšava skidanje videa za offline gledanje

Iz Googlea kažu da će Android Go biti instaliran u sve uređaje sa 1GB RAM-a ili manje. Iz kompanije su svjesni da korisnici iz raznih dijelova globusa ne mogu držati korak za najnovijim updejtovima koje Google redovno izbacuje, a koji uz sve koristi nose i sve veće zahtjeve.

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari