Google Home stigao u Europu i značajno proširio svoje mogućnosti

Google je svoga kućnog asistenta lansirao u studenom prošle godine na američko tržište, a već se počeo širiti i na ostala tržišta. Jučer je TheVerge objavio da je Google Home stigao i na europsko tržište i to na englesko govorno područje- Veliku Britaniju. Prodaja počinje 06. travnja, moći ćete ga kupiti online putem po cijeni od 129£, a ukoliko želite neke posebne boje- morat ćete nadodati još pokoju funtu.

Integracija sa drugim pametnim uređajima

Donedavno je ovaj uređaj mogao odgovarati na osnovne upite i obavljati nekoliko radnji kao što je postavljanje timera i upravljanje nekolicinom drugih pametnih uređaja. Sada je Google najavio da će integrirati mnogo drugih pametnih uređaja u svoga asistenta. August, Wink, LIFX, TP- Link, Rachio, Vivinta i Best Buy’s Insignia su najavili da će dopustiti Home-u da glasovno kontrolira njihove uređaje. Naknadno će se pridodati i First Alert, Frigidaire, Logitech, Geeni i Anova.

Idemo pogledati što ti proizvodi predstavljaju:

  • August će zaključati vaš pametni uređaj i provjeriti da li je zaključan ili otključan
  • Winkom možete kontrolirati svjetla i termostate
  • LIFX-om možete mijenjati boju i jačinu svjetala
  • TP-Linkom možete kontrolirati pametna svjetla, ventile i prekidače
  • Rachio vam dopušta aktiviranje sustava za gašenje požara (prskalice)
  • Vivintom možete kontrolirati njegove brojne smart uređaje pomoću glasa (garažna vrata i dr.)

Vidimo da se skupio dobar mix proizvoda koji otvaranja brojne nove mogućnosti ostvarive preko Google Homea. Do sada je s Home-om surađivalo samo nekoliko kompanija (Phillips Due, SmartThings, WeHo, Honeywell i Nest), a posljednji popis bi se u skoro vrijeme mogao rapidno širiti.

Bez obzira pomaže li u špijuniranju ili ne, nadamo se da će uskoro biti dostupan i na hrvatskom jeziku, pa da ga nakon povratka s posla možemo lijepo uposliti: “Home, molim te upali mi televiziju, stavi svijetla na prigušeni mod, a grijanje pojačaj na maksimum. Osim toga, ako nije problem, upali i perilicu za rublje, hvala”.

 

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari