FACEBOOKU SE POTKRALA OZBILJNA GREŠKA: Zbog nje je ugrožena privatnost korisnika

pixabay.com

Zaštitite svoje osobne podatke.

Facebooku se potkrala pogreška u postavkama, koja omogućava javnu objavu broja mobitela korisnika. Mnogii su korisnici Facebooka u postavkama objavili i broj mobitela. Bilo da su ga upisali sami ili ga je povukao Messenger, broj mobitela korisnika vjerojatno postoji negdje na mreži, piše N1.

Provjeriti to možete tako da odete na postavke profila te na opće informacije, nakon čega označite da pojedine podatke vidite samo vi. Iako ste označili da broj vidite samo vi, u pravilu to nije tako, upravo zbog pogreške koja se potkrala Facebooku. Ukoliko odaberete krivu opciju u postavkama ili slučajno ne spremite odabranu, broj će postati vidljiv svima.

Ovako se možete zaštititi:

U postavkama s lijeve strane kliknite na treću opciju Privatnost. U opciji Tko me može tražiti putem broja telefona odaberite opciju Prijatelji ili Prijatelji prijatelja, ali nikako ne opciju Svi. Ukoliko ste objavili svoj broj na Facebooku, to je jedina opcija kako donekle sačuvati svoj broj od masovne dostupnosti, jer će vas, u slučaju potrebe, moći naći samo vaši prijatelji, za koje je i pretpostaviti da imaju vaš broj telefona.

Jedina finalna deaktivacija traženja po broju telefona jest da taj broj izbrišete iz postavki, inače ste pod rizikom da dođe u neželjene ruke.

 


Komentari