FACEBOOK BI VAS MOGAO OSRAMOTITI: Pripazite na ovu opciju

pixabay.com

Pripazite na svoje objave.

Trebali biste obratiti na pažnju na podešavanje opcije tko može vidjeti vašu objavu, s obzirom da vjerojatno ne želite da svaku vašu objavu može vidjeti gotovo svaki od dvije milijarde korisnika Facebooka, odnosno oni koji ju ne bi trebali vidjeti.

Naime, ako ste nekad neku objavu namjestili na javnu, odnosno da ju svi mogu vidjeti, sustav to zapamti u postavkama privatnosti te će vam svaka buduća objava nakon te biti javna, piše Independent. Dakle, morate obratiti pozornost i ručno mijenjati ovu postavku sljedeći put kad nešto poželite podijeliti sa svojim prijateljima na internetu.

“Alat pamti publiku s kojom ste podijelili zadnju objavu i koristi tu istu publiku kad ponovno odlučite nešto objaviti. Primjerice, ukoliko izaberete da vam post bude javan, svaki će sljedeći post biti javan, osim ako to sami ne promijenite netom prije objave”, stoji u Facebookovu opisu.

Svoje postavke privatnosti pojedine objave možete provjeriti da mišem kliknete na ikonu pored vremena objave, ispod vašega imena. Ako se radi o ikoni zemaljske kugle, post je javan, a ako se radi o lokotu, vidjet će ga samo vaši prijatelji.

Komentari

Komentari