Facebook uvodi svoj ‘Tinder’, mogućnost da korisnici otkriju sviđaju li se nekom od prijatelja i još mnogo toga

Pixabay

Jučer, na prvom danu Facebookove konferencije F8 najavljene su nove promjene koje će čini se biti najveće u njegovoj povijesti. Na ovoj konferenciji koja se održava jednom godišnje govori se o budućnosti tehnologije, a ove godine poseban naglasak stavljen je na privatnost.

Jedna od najuočljivijih promjena odnosit će se na dizajn. Naime, plava boja po kojoj je Facebook poznat gotovo će nestati s njegove naslovnice. Zamijenit će ju čišći, bijeli izbornik s naglasakom na “Priče” i grupe, a ne vijesti kao što je bio slučaj dosad pa će tako korisnici moći objavljivati u grupama direktno s naslovnice, bez ulaska u same grupe, a na izborniku s lijeve strane grupama je dana veća važnost. Osim toga, bit će dodani i novi alati za specijalizirane grupe.

Mobilna aplikacija dobiti će i novu opciju – “Meet New Friends” odnosno “Upoznaj nove prijatelje” koja će funkcionirati poput aplikacija za spajanje ljudi. Korisnici će tako moći poslati poruku drugim korisnicima, s kojima nisu prijatelji, ali koji dijele zajedničke interese. Nemojte se iznenaditi ako vas dočeka poruka u Inboxu od nekoga, samo zato jer se išli u istu osnovnu školu ili radili za istu tvrtku u nekom trenutku, piše Zimo.

I “Facebook Dating”, koji još nije ni pravo zaživio, dobiva nove opcije. Jedna od njih je “Tajna simpatija” koja će korisnicima otkriti sviđaju li se nekom od njihovih prijatelja, bez otkrivanja točno kome.

Posebno su zanimljive promjene koje će doživjeti “Marketplace” odnosno “Tržnica”, Facebookov dio za prodaju i kupovinu stvari među korisnicima. Odsad će korisnici moći plaćati direktno na “Marketplaceu” i time izbjeći davanje broja računa nepoznatoj osobi.


Promjene će prvo biti vidljive na mobilnoj aplikaciji, dok će se na računalima pojavljivati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Promjene čekaju i Instagram

Od sljedećeg tjedna korisnici više neće morati napuštati Instagram kako bi obavili kupovinu nego će to moći obaviti u aplikaciji, a planira se i uvođenje mogućnosti pokretanja akcije prikupljanja novca u dobrotvorne svrhe kojeg će pratitelji moći donirati klikanjem na posebnu donacijsku naljepnicu koju će biti potrebno objaviti u Stories.

No, za ljubitelje Instagrama možda je najvažnija novost promjene u načinu na koji se stvaraju i dijele fotografije odnosno videa. “Nova kamera” imati će “Create Mode” što će olakšati korištenje kreativnih alata za dodavanje efekata i interaktivnih naljepnica. Iz Facebooka se nadaju da će to potaknuti korisnike Instagrama da se još slobodnije izražavaju, piše Zimo.

Komentari

loading...