FACEBOOK UVEO NOVE EMOTIKONE: Želja im je smanjiti rasnu i spolnu diskriminaciju

Messenger/Facebook

“Sada, koristeći Messenger emojija, vidjet ćete policajku, trkačicu, pješakinju, surfericu i plivačicu, a to je prvi put otkad je Facebooka, ali nastavit ćemo s time.”

Ako ste se prije dvoumili koji smajlić odabrati u razgovoru na Facebooku, sad aćete imati još veći problem jer su dodani novih 1500 smajlića.

Ova popularna društvena mreža kaže kako se nadaju kako je njihov izbor sad više raznolik, u blogu su napisali: “”Mi smo proširili ponudu emojia spolovima kako bi stvorili uravnotežen balans koji još uvijek vlada u stvarnom svijetu.

Screenshot Facebook
Screenshot Facebook

Nastavljaju: “Sada, koristeći Messenger emojija, vidjet ćete policajku, trkačicu, pješakinju, surfericu i plivačicu, a to je prvi put otkad je Facebooka, ali nastavit ćemo s time.”

Novi emotikoni biti će dostupni  u Messenger servisu na webu, iOS-u i Androidu.

Screenshot Facebook
Screenshot Facebook

Uz ažuriranje, imat ćete pristup više od 1.500 novih emojija – od kojih su 100 bili dizajnirani “kako bi bolje spriječili spolnu i rasnu diskriminaciju”, pa postoje emotiji na kojima možete npr. promjeniti boju kože smajlića.

“Od boje kože koju možete promjeniti, tu su i žene u velikim ulogama, Messenger je započeo izradu emotikona koji više predstavljaju svijet u kojem trenutno živimo”, rekli su iz Facebooka.

Screenshot Facebook
Screenshot Facebook

Gotovo 10% razgovora preko Facebooka su samo emotikoni.

Screenshot Facebook
Screenshot Facebook

Komentari