Facebook uveo ‘ispitivanje’ prije ulaska u grupu

Zuckerberg je početkom godine najavio da će Facebook poraditi na poboljšanju administratorskih alata za upravljanje Facebook grupama.

Sada administrator grupe može postaviti do tri pitanja kandidatima koji su iskazali želju za pristup istoj. Postavljanje pitanja će ubrzati upoznavanje s potencijalnim članom i olakšati procjenu o tome da li je kandidat pravi odabir za grupu.

Iz Facebooka navode da je nova značajka već dostupna svim administratorima na globalnoj razini. Glasnogovornik ove društvene mreže je za TechCrunch izjavio:

“Provjeravanje novih zahtjeva za članstvom zahtjeva dosta vremena i rada od strane administratora, pogotovo za grupe koje su fokusirane na točno određenu strast i cilj. Za te grupe administratori uglavnom postavljaju nekoliko kriterija koje kandidati moraju zadovoljiti da bi joj pristupili. Postavljanje ovih otvorenih pitanja omogućava im da brzo ocjene i odobre zahtjeve. S druge strane, ljudi željni pristupanja zajednicama u kojima će dijeliti iste interese se brže mogu povezati s ostalima”.


Administratori će ovu opciju pronaći u postavkama grupe te upisati do tri pitanja, a za svaki odgovor kandidat može iskorisititi do 250 riječi. Svaki kandidati koji pritisne “Join” će automatski dobiti upitnik za ispunjavanje, a odgovor se može mijenjati sve dok administrator ne počne s pregledom.

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr

Komentari

loading...