Facebook ulazi ozbiljno u posao s TV produkcijom

FOTO: newsalls.blogspot.com

Prema pisanju The Wall Street Journala, Facebook ulazi na Hoolywood tržište radeći sam svoj televizijski program.

U planu je emitiranje originalnog TV programa krajem ljeta ove godine a koji će po budžetu i vremenu emitiranja u potpunosti odgovarati programu “pravih”, ozbiljnih TV produkcija. 30-tominutne emisije će sadržavati i reklame, a navodno će Facebook izdvajati i do 3 mil.$ za središnje emisije. Za usporedbu, toliko je iznosio budžet za ultra popularni Breaking Bad i malo više od budžeta za ranije epizode humoristične serije Teorija velikog praska.

Facebook radi i na suradnji sa BuzzFeedom, ATTN-om i Rafinery29-om u svrhu proizvodnje sadržaja kraćeg, 10-tominutnog formata.

Izvori kažu da će Facebook ciljati na publiku između 13-34 godine, ponajviše na onu između 17-30, i to programom kao što je The Bachelor, melodrama Scandal, i niz komedija, ali ne i emisije o mladima, političke drame, novosti i program s elementima “nagosti i grubog jezika”. Izgleda da će se Facebook probati pozicionirati kao najsigurnija, “ravno-u-sredini” TV mreža na internetu.

Nastavno na navedeno, možemo zaključiti da Facebook postaje direktan konkurent Netflixu, Youtubeu i Huluu, koji su sada naišli na jakog suparnika budući da isti ima bazu od preko 2 mlrd. korisnika na svojoj platformi za društveno umrežavanje. Program bi mu trebao biti besplatan s obzirom da će se isti financirati iz reklama kao dijela programa.

Konkurencija na TV tržištu se izoštrava, ali tko bi rekao da će u nju ući i jedna društvena mreža? I to kakva…

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari