Facebook testira “Rocket” Feed

Sekundarni Feed u fazi je testiranja.

Ovih dana su neki korisnici Facebooka mogli primijetiti novu ikonu na njihovim mobilnim uređajima u obliku male rakete. Nalazi se odmah do News Feeda na vrhu ili dnu ekrana, ovisno koristite li iOS ili Android.

Radi se o sekundarnom Feedu koji prikazuje sadržaj sličan onome za koji ste vi ili vaši prijatelji iskazali interes, ali ga niste lajkali. Isti je u fazi testiranja i vrlo brzo bi se mogao naći na svim Facebookovim mobilnim aplikacijama, prenosi TechCrunch.

“Raketnim” Feedom nam ova društvena mreža nastoji proširiti interese s kojima smo trenutno povezani uglavnom preko lajkova, a dosta ovisimo i o samim prijateljima. Još nije skroz jasno na koji će način ispunjavati taj prostor, ali nekakva poveznica bi trebala postojati.

Raniji pokušaji

Facebook je već ranije pokušavao proširiti interese njegovih korisnika, pogotovo iz razloga što su neke ostale mreže (Twitter) već olakšali praćenje raznih tema i novosti. Tu spadaju “Interesne liste” iz 2012. godine te dvije godine kasnije mobilna aplikacija “Rooms”, koji nisu uspjeli ponuditi planirano. Sada bi to moglo biti malo ozbiljnije, a izjasnio se i Facebookov glasnogovornik: “Testiramo dodatni Feed s popularnim člancima, videima i slikama, prilagođen svakoj osobi ovisno o sadržaju koji bi je mogao zanimati. Čuli smo od korisnika da žele lagani način istraživanja novog sadržaja s kojim još nisu povezani”.

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari