Evo kako će izgledati novi iPhone

www.pexels.com

Povodom desete obljetnice iPhonea.

Budući da je godina 2017. deseta obljetnica iPhonea, pametnog telefona koji nije samo pogurnuo Apple na poziciju najvrednije kompanije na svijetu nego i stvorio bazični uzorak kojim se danas vode praktički svi proizvođači smartphonea, za predstavljanje nove generacije u rujnu očekuju se mnoga čuda.

Apple je, kao i obično, službeno zakopčan do grla, ali svako malo procuri pokoji detalj odnekud iz proizvodno-distributerskog lanca. Tako već postoji pregršt glasina o tome što bi sve trebao donijeti novi iPhone, za koji nije još jasno hoće li se zvati iPhone 8, iPhone X ili pak nešto treće, piše Jutarnji list.

iPhone 8 doživjet će radikalan redizajn u odnosu na prethodnika, koji je u osnovi isti već tri generacije.

Prije svega, nagađa se da će imati zaslon od ruba do ruba, zbog čega više neće biti brade i čela telefona, u kojima su sada smješteni tipka home, odnosno zvučnik za razgovore, selfie kamera, senzor za blizinu itd. Umjesto toga, tipka home – koja je ujedno senzor za otisak prsta – trebala bi biti ugrađena direktno u zaslon.

Kućište telefona trebalo bi biti stakleno (uz aluminijski ili čelični obrub), što bi omogućilo bežično punjenje. S konceptom zaslona od ruba do ruba, iPhone 8 veličinom bi trebao biti blizak 4,7-inčnom iPhoneu, ali uz ekran dijagonale 5,5 inča. Neke glasine čak spominju da bi zaslon mogao imati dijagonalu od 5,8 inča, uz iskoristiv prostor dijagonale 5,15 inča. Ostatak, na bradi uređaja, bio bi posvećen virtualnim funkcijskim tipkama koje bi zamijenile fizičku tipku home.

 

Komentari