Djevojčici mobitel eksplodirao u rukama: Proizvođač upozorava što se ne smije raditi

Pixabay

Jedanaestogodišnja Kayla Ramos igrala se na svom iPhoneu 6 u spavaćoj sobi svoje sestre u gradu Bakersfieldu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji kad je primijetila kako je uređaj počeo iskriti. Potom je, kako tvrdi, uređaj eksplodirao pa ga je bacila na krevet. Pritom je zadobila lakše opekline, ali je iPhone progorio pokrivač, piše tportal.

Kaylina majka Maria Adata medijima je rekla kako su u toj tvrtki pokrenuli istragu te obećali poslati zamjenski iPhone. Kao mogući uzrok eksplozije navela je prekomjerno punjenje uređaja. U Appleu također sumnjaju na korištenje proizvoda koji nisu njihovi (primjerice, kabela za punjenje), kao i neovlaštenih servisa.

Samsung je prije nekoliko godina bio prisiljen povući iz prodaje svoj Galaxy Note 7 na globalnoj razini nakon što se više kupaca požalilo kako im je eksplodirao. Taj je potez južnokorejsku tvrtku stajao pet milijardi američkih dolara zbog izgubljene prodaje i drugih gubitaka.

Pošto je iPhone 6 stariji model s kojim dosad nije bilo većih problema, za očekivati je kako eventualne posljedice po Apple neće biti ni približno tako ozbiljne.


Komentari