Bliži se kraj pametnih telefona, zamijenit će ih drugi pametni uređaji

Pixabay

Tehnološki stručnjaci i analitičari sve češće spominju početak kraja pametnih telefona. Njihovo mjesto trebali bi zauzeti drugi uređaji – pametni satovi, neka vrsta naočala ili pak nešto treće.

Što će budućnost donijeti, trenutačno je još teško reći, no s idejom kako već tijekom sljedećeg desetljeća možda nećemo koristiti pametne telefone, barem na ne način na koji ih koristimo danas, slažu se i u globalnom lideru na tržištu smartphonea, Samsungu, piše Zimo.

Izvršni direktor kompanije DJ Koh na nedavnoj konferenciji u Seoulu poručio je da se bliži kraj klasičnim pametnim telefonima te da će trend savitljivih telefona trajati nekoliko godina, a nakon toga, na krilima 5G-a, interneta stvari i umjetne inteligencije, tehnološka industrija okrenut će se prema nosivim uređajima.

Ta promjena bit će prirodna i neće biti radikalna pa ljudi u biti neće ni shvatiti da više ne koriste pametne telefone, već da su počeli nositi ekrane, a za vodeće mobilne kompanije, ona će predstavljati veliki izazov, ali i priliku za zauzimanje još bolje pozicije na tržištu.

Koh kaže kako je proteklo desetljeće obilježilo razdoblje pametnih telefona, a sada je pred nama neko novo razdoblje u kojem će se kombinirati tehnologije poput AI-a, 5G-a i IoT-a i u kojem više nećemo razmišljati o pametnih telefonima, već općenito o pametnim uređajima.


Komentari