BILO JE SAMO PITANJE VREMENA: Odsad na igri Pokemon Go možete i zarađivati

Pokemon Go nije samo zabavna igra, strastveni igrači smislili su način kako hvatanje virtualnih bića pretvoriti u unosnu zaradu.

Igra Pokemon Go zaludila je igrače diljem svijeta, ali sad je prerasla i u unosan posao. Zaluđenost i ovisnost igrača neki su odlučili pametno iskoristiti. Naime, sve veći broj Pokemon trenera počelo je prodavati svoje profile na eBayu za desetke tisuća kuna. Profil jednog trenera prodan je za nevjerojatnih 7300 funti (65.000 kuna), donosi Net.hr.

No, da biste i vi zaradili na ovoj megapopularnoj igrici morate se dobro potruditi i postići zavidne rezultate. Naime, spomenuti profil došao je do 23. levela, a imao je čak 119 uhvaćenih Pokemona.

Jedan od eBay korisnika na aukciji za svoj profil napisao je potrebnu ispovijest. “Ono što kupujete je moj osobni račun. U njega sam uložio svoje vrijeme i trud, a to čini ovaj posao puno lakšim za vas. Ja sam samo siromaša student u dugovima, a svaki vaš novčić meni pomaže”, donosi The Guardian.

No, ovo nije jedini način da zaradite s igranjem ove zarazne igre. U SAD-u postoji velik broj oglasa za posao u kojima se traže profesionalni Pokemon treneri. Prosječna satnica iznosi 30-ak dolara (150 – 200 kuna). Ono što je još bizarnije u cijeloj ovoj priči jest činjenica da su neki čak i napustili svoje stare poslove kako bi se u potpunosti mogli posvetiti tome.

Nedavno je i Hrvatskoj objavljen sličan nesvakidašnji oglas za posao Pokemon trenera. O njemu  smo pisali i na našem portalu.

“Tim Raketa je nevladina, profitna organizacija upitnih motiva. Osnovni cilj nam je zavladati svijetom uz pomoć pripitomljenih (zarobljenih) Pokemona. Zbog trenutne nezastupljenosti u Pokemon GO svijetu, hitno tražimo više izvršitelja za poziciju Pokemon GO Trainer (m/ž),” napisali su u oglasu za posao.

>>>NESVAKIDAŠNJI OGLAS ZA POSAO: Ova tvrtka traži Pokemon GO trenere


Komentari