Apple u borbu protiv AIDS-a crvenim iPhoneom

Taman nas je nedavno iznenadio iPhone 7 Plus u retro stilu, a već smo dobili još jedno iznenađenje – crveni iPhone 7 (i 7 Plus) te nadograđeni iPad.

Iako novi proizvodi još nisu dostupni u online trgovinama, iz Applea su procurile slike novih izdanja ovi uređaja.

Ovo iznenađenje je rezultat Appleove suradnje sa neprofitnom organizacijom RED, a cilj joj je podići svjesnost i boriti se protiv AIDS-a. Sve je počelo u 2014. godini kada su specijalnim promocijama skupljali novac za razne programe u Africi. I tada je sve bilo u znaku crvene boje.


Više detalja o samim uređajima

Navedeni uređaji dolaze sa istim specifikacijama kao originali, pri čemu je cijena standardnog iPhonea modela 749€, a iPhonea 7 Plus 869€. Po navodima kreatora ove akcije “svaka kupovina će doprinjeti Globalnom Fondu za potporu HIV/AIDS programima i pomoći u stvaranju nove generacije bez AIDS-a”, prenosi TheNextWeb.

Novi će pak iPad doći sa 9,7 inčnim ekranom i 2014 x 1536 rezolucijom, 64- bitnim A9 čipom i baterijom koja će trajati 10 sati bez prekida. Ali za sve ljubitelje iPada dobra vijest – ovaj model dolazi s akcijskom cijenom od 329$ (prethodna serija tableta je išla po cijeni od 599$).

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr

Komentari