APLIKACIJA MSU ART: Oglasni formati kroz virtualnu stvarnost pretvoreni u umjetnička djela (VIDEO)

FOTO: Wikipedia

Kada ste posljednji put bili na nekoj izložbi? Odgledali predstavu ili odslušali koncert?

Izgovori poput nedostatka novca za skupe karte i ulaznice “padaju u vodu” kada se radi o besplatnim kulturnim manifestacijama.

Sa željom da najdragocjenija djela Muzeja suvremene umjetnosti u Beogradu prikažu široj javnosti pod sloganom “Najveća virtualna postavka umjetničkih djela”, agencije McCann Beograd i Huge Media osmislile su aplikaciju koja će svakome omogućiti da uživa u djelima iz bogatih zbirki ovog muzeja.

Aplikacija pod nazivom msu ARt oglasne formate kao što su billboard, city lajt ili print oglasi kroz virtualnu stvarnost pretvara u umjetnička djela, odnosno virtualnu postavku Muzeja suvremene umjetnosti.

Sve što je potrebno napraviti – na svoj android telefon besplatno učitajte aplikaciju msu ARt, skenirate oglas ili billboard, i na ekranu će se pojaviti jedno umjetničko djelo iz kolekcije MSU zajedno sa dodatnim zanimljivostima o konkretnom djelu i/ili autoru djela. Svaka skenirana reklama otkriva novo umjetničko djelo u čijim detaljima možete uživati. Za sada je moguće skenirati billboarde, city lajte i print oglase kompanija koje su podržale akciju, a to su Coca-Cola, mts, Delhaize Serbia sa svojim brendovima Maxi i Shop&Go, Bambi Plazma i Halkbank. Informacija o pozicijama oglasa i billboarda koje je moguće skenirati dostupna je na mapi koja se prikazuje u aplikaciji.

Uživajte u umjetničkim djelima iz Muzeja suvremene umjetnosti.
#kulturazasve

Aplikaciju možete skinuti na Google play app store na linku: http://bit.ly/msuARt


Komentari