Svjetski automobilski giganti ulažu 600 milijuna u Rimac Automobile

rimac-automobili.com

Iako je tvrtka Rimac Automobili još uvijek mlada i relativno mala, radi se o tvrtki koja vrlo brzo raste i napreduje. Taj njihov potencijal prepoznala je sada i Hyundai Motor Grup.

Naime, svjetski automobilski giganti Hyundai Motor i Kia Motors ulažu 600 milijuna kuna u Rimac Automobile, tvrtku sa sjedištem u Svetoj Nedjelji, koja je prepoznatljivost na svjetskom tržištu stekla svojim superbrzim električnim automobilima.

Osim toga, formira se i tehnološko partnerstvo kojem će prvi zajednički projekt biti razvoj dva električna vozila visokih performansi do 2020. godine. Izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group Euisun Chung i Mate Rimac službeno su potpisali suradnju prilikom Chungovog posjeta Rimac Automobilima jučer u Svetoj Nedelji, piše Večernji.

Hyundai Motors želi ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji. Jedna od ključnih mjera za postizanje tog prijelaza je elektrifikacija kojoj se Hyundai Motor Group predano obvezala sa 44 elektrificirana modela planirana do 2025. godine.


Komentari