Objavljena lista: Ovo su najprofitabilnije aplikacije u zadnjih deset godina

Ilustracija

Objavljene su liste najprofitabilnijih mobilnih aplikacija u posljednjih 10 godina koje su otkrile da su Netflix i Tinder na vrhu liste, prenosi Index.

Platforma za streamanje i aplikacija za upoznavanje našle su se na prvom i drugom mjestu liste sastavljene prema potrošnji potrošača od 2010. do 2019. godine, a koju je objavila analitička tvrtka App Annie.

Drugim riječima, ljudi su u posljednjih 10 godina potrošili više novca na Netflix i Tinder nego na bilo koju drugu aplikaciju. Netflixov poslovni model uvijek se oslanjao na pretplatnike kako bi zaradio većinu svog prihoda, zbog čega je postao i najuspješnija dionica desetljeća, piše Money.

Drugo mjesto za Tinder posebno je impresivno, s obzirom na to da su uveli naplaćivanje nekih opcija tek 2015.

Na listi su se još našli streaming divovi Pandora Music i Tencent Video te servisi iQIYI, Spotify, YouTube, HBO Now, kao i kineska platforma za dijeljenje videa Kwai te japanska aplikacija za dopisivanje Line.


App Annie objavio je i popis 10 aplikacija koje su se najviše preuzimale, a na njoj su na prva tri mjesta Facebook, Facebook Messenger i WhatsApp.

Osim toga, objavili su i listu mobilnih igara prema iznosu koji su korisnici na njih potrošili. Čitave liste možete vidjeti ovdje.

Komentari

loading...
-->