NOVI ‘SPAM’ KORISNICIMA: Na WhatsApp i Messenger stižu lažne poruke, ne nasjedajte

FOTO: Flickr

Poruka koju “trebate” proslijediti.

Naime, u inboxe korisnika Facebooka  stiže poruka koju trebaju proslijediti, u suprotnom će im se naplaćivati svaka poruka. Kako se navodi u poruci, ako ne kopiraju sadržaj poruke aplikacije će pretpostaviti da nisu redoviti korisnici i počet će im naplaćivati svoje usluge.

“Od subote ujutro Facebook će se početi naplaćivati. Ako imate barem 10 kontakata, pošaljite im ovu poruku. Na taj ćemo način vidjeti da ste aktivan korisnik i vaš će profil postati plav i ostati besplatan. Kako piše u današnjim novinama, poruka na Facebooku naplaćivat će se 0,01 $. Pošaljite ovu poruku 10 ljudi. Kad to učinite, vaš će se profil zaplaviti. U suprotnom će Facebook aktivirati naplatu poruka”, stoji u poruci koja se proširila.

Poruka je za WhatsApp identičnoga sadržaja, navodi Independent.


Poruka je lažna te Facebook i WhatsApp neće početi naplaćivati slanje poruka. Za obje se aplikacije očekuje da za krajnje korisnika ostanu potpuno besplatne, što i moraju biti, budući da je Facebookov poslovni model takav da prikuplja podatke o korisnicima, koje, potom, koristi kako bi oglašivačima naplatio reklamiranje. Proširila se zbog ljudi lažnoj vijesti, a onda su je počeli viđati i drugi, čisto zbog njena sadržaja u kojem se eksplicitno upućuje korisnike na njezino dijeljenje, objašnjava N1.

Međutim, ako ste “nasjeli” na ovaj spam i dijelili poruku, ne očekuju vas nikakve posljedice osim izgubljenog vremena.

 

 

Komentari