Koristite WhatsApp? Jedan mali propust može vam zagorčati život

Pixabay

Hakeri bi lako mogli prčkati i mijenjati vaše WhatsApp poruke, a sve zbog pogreške u sigurnosnoj zaštiti aplikacije za razmjenu poruka, upozoravaju stručnjaci, navodi Tportal. Naime, istraživači Check Pointa otkrili su slabosti u WhatsAppu koje hakerima omogućavaju pristup razgovorima korisnika i promjenu sadržaja u chatu.

Propust, objavljen na sigurnosnoj konferenciji Black Hat u Las Vegasu, mogao bi utjecati na privatne i javne chatove, potencijalno vodeći širenju lažnih informacija i vijesti, javio je BBC.

Check Point kaže da je pronašao tri različita načina za promjenu WhatsApp razgovora, a sve se to može iskoristiti pomoću alata koji utječe na rad aplikacije.

Prvi mijenja način identificiranja pošiljatelja poruke, dopuštajući hakerima da poruku lažno pripišu drugom izvoru, dok drugi omogućuje trećim stranama da mijenjaju tekst odgovora korisnika.

Otkrivena je i mana koja slanje privatne poruke drugom sudioniku u grupi pretvara u javnu poruku svima. To znači da odgovor osobe kojoj je upućena privatna poruka postaje vidljiv svima u grupi.

Check Point kaže da je sada riješen taj treći nedostatak te da WhatsApp rješava preostale probleme. WhatsApp još nije komentirao vijest no tvrtka se nedavno suočila s kritikama zbog toga što nije spriječila širenje lažnih vijesti na svojoj usluzi.

Aplikacija ima više od 1,5 milijardi korisnika širom svijeta, a to je ogromna korisnička baza za podvaljivanje izobličenih informacija i lažnih vijesti.


Komentari