Izbjegnite gužve i policijske radare: Google Maps nudi novu zanimljivu značajku

Pixabay

Najnovija verzija popularne Googleove aplikacije korisnicima omogućava prijavljivanje zastoja u prometu i policijskih radara.

Google još od 2018. godine polako dodaje značajke koje korisnicima omogućavaju da prijavljuju nezgode na cesti, zastoje u prometu i zatvorene ceste. Ova korisna značajka popularizirana je na Googleovoj navigacijskoj aplikaciji Waze, a polako je procurila i na Google Maps za Android. Od kraja ovog tjedna, doduše, istu značajku će dobiti i korisnici Google Mapsa koji koriste iPhone ili iPad.

U najnovijoj službenoj objavi spominje se novi dodatak za Google Maps na iPhoneu koji korisniku omogućava prijavljivanje nezgoda i policijskih kontrola na cesti, a sve radi putem jednostavnog pritiska na novu tipku koja se nalazi ispod kompasa unutar sučelja za navigaciju.

Ova značajka, na oduševljenje svih, dolazi na iOS i Android gdje će korisnici moći prijaviti sve poteškoće u prometu. Jedna od najboljih stvari vezanih uz Waze je što on daje vrlo jasnu ideju o trenutnom stanju u prometu te omogućava preciznije planiranje puta. Ako njegov glavni adut stigne i na Google Maps, sigurni smo da će brojni korisnici biti prilično zadovoljni, piše tportal.


Komentari