Instagram najavio nove promjene: Jedna skupina bit će posebno pogođena

Pixabay

Korisnici će moći prijaviti objave za koje smatraju da krše nova pravila, a Instagram će ih pregledati i odlučiti o uklanjanju ili ograničenju.

Instagram je objavio nova pravila o objavama u kojima se priča o gubitku tjelesne težine i kozmetičkim zahvatima. Neke od tih objava će biti skrivene od korisnika koji imaju manje od osamnaest godina, dok će objave koje promoviraju “čarobne” proizvode za gubitke težine, biti uklonjene. Razlog tome je rastuća zabrinutost usmjerena na mlade ljude, na koje takve objave imaju i najveći utjecaj.

Glumica Jameela Jamil (“The Good Place) potez je opisala kao “ogromnu pobjedu” u borbi protiv industrije za dijete i detoksikaciju. Jamil je inače redovito i javno kritizirala mnoge slavne osobe, uključujući Kardashianke i pjevačicu Cardi B, zbog toga što promoviraju čajeve, lizaljke i proizvode za “detoksikaciju” od kojih mnogi imaju nuspojave i laksativne učinke.

Nerealne promocije proizvoda za brzo mršavljenje će se uklanjati, a mladima će biti stavljena ograničenja na vidljivost objava povezanih sa dijetom i kozmetičkim zahvatima, ako objave potiču na kupovinu.

Korisnici će moći prijaviti objave za koje smatraju da krše nova pravila, a Instagram će ih pregledati i odlučiti o uklanjanju ili ograničenju. Promjene će se primijeniti i na Facebook, koji posjeduje Instagram.

Ograničenja će se odnositi samo na korisnike za koje Instagram “zna” da su mlađi od osamnaest godina. Međutim, aplikacija ne poznaje datum rođenja korisnika prilikom otvaranja računa, jer je prilikom te radnje, potrebno samo označiti “kućicu” jeste li mlađi ili stariji od osamnaest. Ako se korisnik prijavi putem korisničkog računa kojeg koristi za Facebook, datum rođenja će se “povući” i na Instagram, ali niti to nije sigurna informacija.

“Želimo da Instagram bude pozitivno mjesto za svakog korisnika. Ova je politika dio našeg konstantnog rada kojim pokušavamo smanjiti pritisak koji ljudi ponekad osjećaju kao rezultat društvenih mreža”, kaže Emma Collins, menadžerica za Instagramovu javnu politiku, piše BBC, a prenosi Glas Istre.


Komentari