Članovi Autokluba Maksimir, besplatno pregledajte svog limenog ljubimca

FOTO: Pixabay

Pred mnogima je put na more.

Pregledavši u radionici blizu 2000 automobila, zagrebački Autoklub „Maksimir“ prošle je godine krenuo u bitku za ispravne automobile. Isti broj automobila pregledati će i ove godine, a na mnogima će otkloniti besplatno i sitnije kvarove. Na taj korisni izazov Klub se odlučio zbog činjenice da je svaki četvrti automobil u Hrvatskoj bio neispravan na tehničkom pregledu, a najčešće su neispravnosti bile upravo u kočionom sustavu i svjetlima. Na tim elementima, bitnima za sigurnost cestovnog prometa, Autoklub „Maksimir“ gradi svoje tehničke aktivnosti.

Osim kontrole svjetala i kočnica na ispitnoj liniji, a zbog štednje goriva, svaki automobil podvrgnut je elektroničkom ispitivanju rada motora. Kontrolira se i ispravnost amortizera i podvozja, a brojni otkriveni kvarovi i nedostaci kazuju da je takva akcija bila neophodno potrebna.

U suradnji s partnerima Autokluba „Maksimir“, zagrebački vozači, jedini u Hrvatskoj imaju priliku prekontrolirati i kvalitetu ispušnih plinova na eko-testeru. Svi su pregledi potpuno besplatni, ali zbog ograničenih kapaciteta radionice, takve pogodnosti dostupne su za sada samo članovima Autokluba „Maksimir“.

Ove godine, u drugoj sezoni obavljanja pregleda, svaki vozač čiji je automobil prošao uspješno na tom neobaveznom pregledu, može u Autoklubu „Maksimir“ dobiti potvrdu u obliku naljepnice, kojom se svima daje na znanje da je automobil na pregledu bio ispravan.

Kako sigurnost prometa nije samo obveza svakog vozača, već im ispravan automobil može služiti i na ponos, nove naljepnice Autokluba „Maksimir“ o ispravnosti postaju „in” i pokazuju kakav odnos imaju vozači prema svojem automobilu.

Komentari

loading...