VELIKA STUDIJA OTKRIVA: Najbezobrazniji vozači jure ovim automobilima, a iznenadit će vas koje marke nema na popisu!

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ne pale žmigavce kad skreću, “psuju ‘ko kočijaši”, “legnu” na trubu iz čiste obijesti… Ovo su odlike nekulturnih vozača, a prema najnovijoj studiji Insurify.com na uzorku od 2,5 milijuna osiguravajućih zahtjeva koje imaju u bazi, najbezobrazniji su vlasnici BMW-a, ali i Audija i Acure.

Iako je studija provedena na američkim prometnicama, rezultati bi se mogli primijeniti i na europsko podneblje.

Nepristojni vozači su se definitivno vratili na ceste, a pauza uslijed pandemije im nije ohladila glave. Kako pokazuje studija, najčešće voze na braniku i trube, a nerijetko su spremni napraviti i ozbiljniji prekršaj kako bi se razračunali s drugim sudionikom u prometu.

Američki prosjek je 23,1 na 1000 vozača. Toliko ih ima bar jedan prekršaj koji bi se mogao svrstati pod nepristojno ponašanje u vožnji. Najčešće su to vozači sportskih automobila, s prosječnom snagom motora od oko 230 KS. Podsjetimo, američki prosjek je auto od 37.950 USD i snaga od oko 120 KS.

Što se tiče samih modela top 3 otvara Audi A5 s prosječno 54,3 nepristojna vozača na 1000. Slijedi ga BMW serije 7 s 56,2 nepristojna vozača na tisuću, a apsolutni pobjednik je još jedan BMW, serija 4. Od tisuću vozača ovog modela njih 58,9 ne zna za pristojno ponašanje. Najčešće galame na pješake, ne staju na znak Stop, a vole i proći kroz crveno, pokazuju podaci iz baze.

S druge strane, najpristojniji vozači voze velike, ali neupadljive SUV-ove kao što su Nissan X-Terra, Honda Ridgeline i Range Rover.

 


Komentari