UĆI U AUTO KOJI JE BIO PARKIRAN NA SUNCU? Evo kako riješiti taj problem za desetak sekundi (VIDEO)

www.pexels.com

Iako većina automobila danas ima klima uređaje, ni oni ne mogu djelovati odmah i rashladiti “limenu zvijer” koja je bila na suncu.

Ovih dana naći parking u hladu je nemoguća misija. I dok se manjina sretnika domogla nekog drveta ili zgrade pa se njihov ljubimac nije zagrijao toliko na suncu, većina nas nije te sreće. Sjesti u tako doslovno pakleni auto ne samo da je vrlo neugodno i za mnoge od nas dugotrajan postupak, već je opasno i po zdravlje.

Iako većina automobila danas ima klima uređaje, ni oni ne mogu djelovati odmah i rashladiti “limenu zvijer” koja je bila na suncu. No, ovaj trik će automobil koji je stajao na suncu rashladiti za otpilike deset sekundi. Oni koji su znali za ovaj trik prije i isprobali ga, tvrde kako se temperatura u njihovom automobilu spustila za desetak stupnjeva.

A evo što trebate napraviti kako bi to postigli:

  • Spustite prozor na suvozačevom mjestu i zatvorite sva vrata
  • Tada otvarajte i zatvarajte vozačeva vrata

Bilo bi dobro kada bi i na sjedala stavili nekakav pamučni materijal, pogotovo ako su ona kožna, jer ćete tada lakše sjesti na njih i neće biti toliko vruća. Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji dio (gdje su vam dlanovi) biti hladan. Uz to, prije napuštanja automobila na mjenjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa niti on neće biti toliko vruć kad ponovno sjedne za volan.

Najbolje da pogledate video i spasite se vrućine koja isparava iz parkiranog auta na suncu.

Izvor

Komentari