Talijani se pohvalili: Stiže nam električna Vespa

Talijanski proizvođač Piaggio na sajmu motocikala u Milanu predstavio je prvu električnu Vespu. 

Jedan od najprepoznatljivijih skutera spreman je da krene na električni pogon. Od 2018. godine u prodaju kreće “Elettrica” koja će raditi na litijsko-ionske baterije, a u jednom punjenju moći će prijeći 100 kilometara. Baterijama će pak trebati 4 sata da se napuni na običnu kućnu utičnicu.

Očekivani vijek trajanja baterija iznosi 10 godina, s time da će nakon tisuću ciklusa punjenja kapacitet baterija iznositi 80 posto početnog kapaciteta, što znači da će nakon tog razdoblja Vespa “u komadu” moći prijeći 80-ak km.

Što se tiče izgleda i dizajna, Piaggio nije puno mijenjao prepoznatljiv oblik Vespe, a kupci će moći izabrati skuter u jednoj od 7 boja. Sve informacije bitne za vožnju vozač će moći vidjeti na 4,3 inčnom TFT displayu u boji koji se nalazi na volanu. Na raspolaganju će biti i Bluetooth veza koja će omogućiti povezivanje s pametnim telefonom.

Osim električne verzije, talijanski proizvođač najavio je i hibridnu verziju skutera pod imenom Elettrica X koja će, osim baterija, imati i mali benzinski agregat koji će služiti isključivo kao generator električne energije. Taj model moći će prijeći dvostruko više kilometara (200 km) nakon punjenja baterija i rezervoara benzina.

vespa2


Komentari