PUTNICI ĆE SE OSJEĆATI SIGURNIJIMA: Nove naljepnice zagrebačkim taksistima

FOTO: Zagreb.hr

Ispred zgrade Gradske uprave predstavljene su posebne taksi naljepnice koje bi trebale olakšale rad legalnim taksi vozačima.

Predstavljene su u nazočnosti predstavnika autotaksi prijevoznika i gradonačelnika Milana Bandića.

“S obzirom da su nadzorne službe uočile brojne nepravilnosti i nelegalno obavljanje autotaksi djelatnosti na području Zagreba, tražili smo jednostavno rješenje kako bismo tomu stali na kraj”, objasnio je izvršni direktor Radio Taxi Zagreb Jozo Kovačević.

“Nepravilnosti su na štetu krajnjih korisnika,  građana i brojnih turista, stoga trebamo urediti uslugu i poslovati prema jasnim pravilima. Ove naljepnice će pomoći da se putnici osjećaju sigurnima već kada sjedaju u vozilo”, rekao je Dubravko Mahović, šef Odsjeka za javni gradski, cestovni i autotaksi promet.

>>>TAKSI PRIJEVOZNICI SE DIGLI NA NOGE: ‘Uber ozbiljno krši zakon i nelojalna je konkurencija’

Gradonačelnik Bandić je rekao da će se naljepnice naći na svim gradskim autotaksi vozilima do kraja studenoga, a izdavat će se bez naknade.

Također je najavljeno da će na službenim stranicama Grada Zagreba biti objavljena aplikacija e-Taxi, koja će omogućiti brzi pregled i pretraživanje baze podataka. Kako se čulo, podaci će biti i na engleskom jeziku kako bi se spriječile prijevare stranaca, a inspektori i Komunalni redari moći će očitati bar-kod s naljepnica za brzu provjeru ispravnosti vozila.

>>>TEŽAK POSAO ZAGREBAČKIH TAKSISTA: ‘Nudili su mi drogu, nosio sam pijane djevojke, a jednom su mi ukrali novčanik’

Komentari