Nova Honda Civic u prodaji

Nova, deseta generacija Honde Civic 5 vrata je u potpunosti iznova dizajniran automobil čiji je rezultat automobil automobil kojega je uzbudljivo voziti, koji je istovremeno profinjen, komforan i sofisticiran.

Sportski izgled naglašavaju niže i šire proporcije koji nude veći međuosovinski razmak. Povećane dimenzije naglašavaju dizajn i sportski stil modela dok u isto vrijeme povećavaju dinamičnost i prostranost unutrašnjosti.

Ovisno o opremi modela, tanka prednja svjetla mogu biti opremljena LED ili halogenim kratkim i dugim svjetlima. Svi modeli opremljeni su LED dnevnim svjetlima.
Dizajn nove platforme, izbor materijala, proces i nove tehnike proizvodnje bili su ključne za razvoj lakše i znatno čvršće strukture. Nova karoserija lakša je za 16 kg od prethodne generacije i čvršća za 52%.

Zahvaljujući dužoj i široj platformi te 30 mm dužem međuosovinskom razmaku, putnici imaju bolju preglednost i više prostora za uživanje u prostranoj unutrašnjosti iznimne završne obrade.

Na stražnjim sjedalima prostor za ramena je povećan za 20 mm, prostor za noge za 95 mm, a prostor za koljena za 45 mm. Udobnost putnika u zadnjem dijelu poboljšana je zahvaljujući mogućnosti podešavanja sjedala.

Honda je konstruirala dva nova snažna i štedljiva turbo benzinska agregata koja se ističu visokim performansama i niskom potrošnjom goriva.
Uz oba agregata, 1.5 i-VTEC snage 182 KS i 1.0 i-VTEC snage 129 KS moguće je odabrati 6-stupanjski ručni ili CVT automatski mjenjač.

Najnapredniji Civic do sada ima cijenu već od 144.890 kn

Original možete pronaći na autopress.hr


Komentari