Nakon teške prometne nesreće preminuo Nicky Hayden

Preminuo od posljedica prometne nesreće.

Prvak Moto GP-a iz 2006. godine, Nicky Hayden, preminuo je od posljedica teške prometne nesreće, nakon pet dana provedenih u komi. Amerikanac je nakon WSBK utrke u Imoli prošlog vikenda ostao u Italiji kako bi poboljšao kondicijsku spremu vozeći se biciklom, ali ta se odluka pokazala kobnom. Nesmotren vozač Peugeota 206 CC naletio je na Haydena velikom brzinom te ga odbacio u obližnji kanal.

Odmah po dolasku hitne pomoći u bolnicu ustanovljene su teške i po život opasne ozlijede glave i prsnog koša. Zbog oteknuća mozga stavljen je u induciranu komu i hitno operiran. Gotovo pet punih dana stanje je bilo nepromijenjeno. Danas u ranim popodnevnim satima glasnogovornik bolnice objavio je kako je Nicky Hayden izgubio bitku za život.

U svijetu sporta ostala je velika praznina. The Kentucky Kid, kako su ga zvali, ostat će zapamćen kao značajna vozačka veličina. Za volanom Repsol Honde uspio je 2006. prekinuti dominantan niz Valentina Rossija od čak pet titula zaredom.

Rođen je 30. srpnja 1981. u gradu Ownsboro u Saveznoj državi Kentucky, a prve natjecateljske korake napravio je već sa 16 godina. Od 2003. do 2008. natjecao se u Moto GP-u za volanom Honde, od 2009. nastupao je za Ducati, a u Hondu se vratio 2014., da bi od 2016. nastupao u Superbike prvenstvu.

Original možete pronaći na autopress.hr


Komentari