Audi predstavio svoj A7 Sportback za 2018. godinu

Audi je objavio fotografije i tehničke detalje druge generacije svoje luksuzne coupe limuzine A7 Sportback. 

 

Kako i doliči, novi A7 ima moderniji izgled od prethodnika, koji je nakon 7 godina zastario po dizajnu. Pojedini elementi, poput okvira maske hladnjaka, farova i haube, dizajnirani su pod utjecajem koncepta Audi Pologue, koji je poslužio kao osnova za novu generaciju najluksuznijih limuzina njemačkog proizvođača – A8, A7 Sportback, a uskoro i novog A6.

Novost na zadnjem dijelu automobila su svakako stop svjetla u obliku LED trake koja se prostire čitavom širinom vozila, dok se u poklopcu prtljažnika nalazi integrirani mali spojler koji se automatski izdužuje pri brzinama iznad 120 km/h. Kabina nove “sedmice” ima puno moderniji dizajn, zatim raspolaže s brojnim suvremenim sustavima asistencije vozaču, među kojima je i sustav potpunog autonomnog parkiranja na vanjskim parkirnim mjestima ili u garaži, kao i automatski izlazak s parkirnog mjesta.

Novi A7 je opremljen s 5 radara, 5 kamera, 12 ultrazvučnih senzora i laserskim skenerom koji pomažu sustavima za asistenciju. U ponudi su i uobičajeni sadržaji za suvremene automobile, poput tempomata, sustava za prepoznavanje prometnih znakova, zatim je tu i Audijev V2V sustav međusobne “komunikacije” između vozila ovog proizvođača. Novi A7 na početku prodaje bit će dostupan isključivo s 3.0 litarskim TFSI V6 turbo benzincem koji proizvodi 340 ks (250 kW) i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Uz motor dolazi i automatski mjenjač sa 7 brzina koji omogućava ubrzanje ovog modela od 0 do 100 km/h za 5,3 sekunde. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h. Audi A7 Sportback za 2018. počet će se prodavati u veljači sljedeće godine, a početna cijena u Njemačkoj će iznositi 67.800 eura.

 


Komentari