Apple je predstavio novi iPhone, svjetlo dana ugledalo još nekoliko novih proizvoda

Twitter

Kalifornijski proizvođač službeno je predstavio novu generaciju pametnih uređaja, uključujući novi iPad, Apple Watch i naravno – iPhone.

Američki proizvođač Apple u dvorani Steve Jobs Theatre predstavlja najnoviju kolekciju pametnih uređaja, uključujući i ovogodišnju iteraciju popularnog iPhonea

Kao što to biva svake godine, Apple početkom rujna predstavlja nove verzije svojih popularnih mobilnih uređaja, s time da je 2019. u fokusu, citiramo, ‘inovacija prije svega’.

Apple je početak prezentacije rezervirao za usluge – konkretno Apple Arcade koji za mjesečnu pretplatu nudi pristup svim videoigrama u Appleovoj bazi. Apple Arcade će korisnicima Appleovih uređaja pružiti mjesec dana besplatne usluge. Drugi na redu bio je Apple TV+, Appleov ulazak u tržište kojim dominiraju usluge kao Netflixa i HBO-a. Usluga stiže 1. studenog, a cijena će joj biti 4.99 dolara mjesečno. Kupci novih Apple uređaja uslugu će moći koristiti godinu dana besplatno.

Apple je nakon usluga predstavio potpuno novi iPad dijagonale 10.2 inča pokretan A10X Fusion čipom. Uređaj će koštati 329 dolara. Novi Apple Watch imat će ugrađeni kompas i always on prikaz. Uređaj će doći u četiri materijala, aluminij, nehrđajući čelik, titanij i keramika. Početna cijena uređaja bit će 399 dolara. Prednarudžbe počinju danas, a bit će dostupan 20. rujna.

iPhone 11

Nasljednik iPhonea XR zove se iPhone 11. Novi uređaj dolazi u 6 boja, ima 6.1-inčni LCD ekran sa TrueTone prikazom, može i reproducirati 3D zvuk, a dolazi i dvije kamere za širokokutno snimanje. Nove kamere pružaju širi raspon opcija snimanja uključujući snimanje videa u 4K pri 60 sličica u sekundi, kao i portret mod za životinje (koji nije bio dostupan u prošloj verziji uređaja).

Frontalna kamera od sada može snimati 4K video i usporeni video, kao i slike u većoj rezoluciji. Uređaj, naravno, pokreće nova genaracija procesora – A13 Bionic. iPhone 11 će također doći sa malo boljom baterijom koja će pružati sat vremena više korištenja u odnosu na iPhone XR. Telefon će koštati 50 dolara manje od iPhonea XR – 699 dolara.

Nakon iPhonea 11 predstavljen je iPhone 11 Pro. Novi uređaj dolazi u dvije verzije – 5.8 i 6.5 inčna. Riječ je o smartfonu sa A13 čipom, rubom od mat nehrđajućeg čelika, dostupnim u četiri boje (siva, zlatna, tamno zelena i crna). Što se prikaza tiče, novi iPhone koristi istu tehnologiju kao i novi Mac – 1200 nita, 50 posto veće energetske učinkovitosti i s podrškom za HDR 10. 5.8 6.5 1200 nita. Apple novi prikaz zove Super Retina XDR. Baterija mu traje 4, odnosno 5 sati dulje od prošle generacije, s time da ovog puta konačno dolazi sa punjačem od 12 V.

Što se kamera tiče, novi iPhone dolazi sa telefoto objektivom, širokokutnim objektivom i ultraširokim objektivom. Cijene su iste kao kod prošlogodišnjih modela: iPhone 11 Pro košta 999 dolara, dok veća verzija košta 1099 dolara. Drugim riječima, barem po cijeni – sve je isto k’o i lani.

iPhone 11 i iPhone 11 Pro bit će dostupni u SAD-u od 20. rujna. Datum dolaska u EU još nije poznat, piše tportal.


Komentari