Zoran Milanović o stanju u KB Dubrava: ‘Ako ti tata nije liječnik, možeš se ubiti!’

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

U povodu obilježavanja Dana Grada Koprivnice, danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj je nazočio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Milanović se u Koprivnici obratio i medijima, gdje je komentirao aktualna zbivanja.

“Ono što sam priopćio, ništa više od toga ne bih rekao. Razgovarali smo o tome što se dogodio. To je strašno!”, kazao je Milanović o napadima u Beču.

O stanju u zdravstvu i covid bolnicama u Hrvatskoj, Milanović kaže da je to odgovornost ministra. Smatra da bi ljudima koji rade o tim uvjetima trebalo povećati plaće. Pitao se i gdje su ti respiratori kojih u Hrvatskoj navodno ima više od tisuću.

”Moja prijateljica ne može tamo na pregled, a ima karcinom. Ako ti tata nije liječnik, možeš se ubiti”, rekao je.

“Kleveće me da sam odgovoran za tu pucnjavu“, rekao je Milanović za premijera pa mu spočitnuo da ne radi svoj posao.

“Zašto nema vijeća za nacionalnu sigurnost? Jer neće, a u isto vrijeme huška na mene svog stranačkog izvršitelja, ministra obrane, koji to radi. Ja sam njega pokušao uklopiti u taj sustav, ali ne mogu jer on to ne zna”, rekao je Milanović.

Komentirao i odugovlačenje sudskih procesa

O opozivu ministra Čorića rekao je da možda oporba i kasni s tim.

“Što se točno događalo s aferom Krš-Pađene, ne znam, osim što je gospodin mađarski potrčko pokušao sve svaliti na moju vladu”, rekao je Milanović pa ponovo ponovio da je Ćorić skoro završio u SDP-u.

Milanović je komentirao i odugovlačenja sudskih procesa koje je opisao riječima “Teli mi se krava, krsna mi je slava“.

“Ako je Kovačević kriv, treba odgovarati. Ali ovo što vidim iz medija ne znači ništa. Vidim samo da netko želi izgraditi slučaj u medijima i onda se suditi godinama, e nećeš majke ti. Ako se mene pita”, rekao je.

“Sudac treba reći: “Dosta je, marš. Ovo je sudnica, a ne kavana”, zaključio je predsjednik.

Komentari