ZNATE LI PODIJELITI LOKACIJU NA MOBITELU? ‘Ponovite kako sherati svoju lokaciju i pomozite nama da pomognemo vama’

Spašavanje planinara, foto: HGSS (ilustrativna fotografija)

Hrvatska gorska spašavanja, znamo to, tijekom cijele godine ima pune ruke posla. No, s dolaskom ljetnih, toplijih mjesec, intenziteti njihovih potraga rapidno rastu.

Stoga, na svom službenom Twitter profilu podijelili su koristan video u kojem pokazuju kako podijeliti lokaciju s mobitela kako bi, jedno dana, zlu ne trebalo, pomogli spasiocima da vas lakše pronađu.

“Kontaktirajući osobu spašavatelji su dobili njezinu približnu lokaciju. Lociranje je najvažniji korak u ovakvim i sličnim akcijama. Ponovite kako sherati svoju lokaciju i pomozite nama da pomognemo vama”, napisali su u opisu objave.

Uspješno spašavanje

U objavi su podijelili i link na priču koja ilustrira koliko je pametno znati podijeliti lokaciju s mobitela i koliko je to pomoglo HGSS-ovcima da pronašu unesrećenu planinarku.

“Kontaktirajući osobu spašavatelji su dobili njezinu približnu lokaciju. Na teren se upućuju članovi Ispostave Omiš. Probijaju se kroz težak i zahtjevan teren. Unesrećenu pronalaze u 16:45h, s njom prolaze kroz žbunje do dolaska na stazu Leopolda Mandića pa je polako i sigurno ispraćaju do parkinga kod hidroelektrane. Akcija završava u 17:45h.”


Komentari