Znanstveniku Laucu sjela znatna ovrha zbog nepoznatog duga: ‘Možda negdje u Slovenskoj postoji i klub u kojem se dogovaraju nemoralne ovrhe’

FOTO: Pixsell

“To što je nešto zakonito, ne znači da je ispravno. Rasni zakoni su bili po zakonu, no nisu bili ispravni. Učiteljice se u Hrvatskoj od 1908. do 1918. po zakonu nisu smjele udavati, jer bi to bilo zanemarivanje službe. Puno je stvari koje je zakon u neko vrijeme dopuštao, no nisu bile ispravne”, tako je naš poznati znanstvenik Gordan Lauc započeo svoju priču o još jednoj u nizu bizarnih hrvatskih ovrha.

Naime, nakon što je FINA omogućila elektronički uvid u ovrhe Lauc je saznao da je ovršen zbog 37,50 kuna duga koji je navodno imao prema HEP-u. Kaže da ne zan kako je do tog duga uopće uspjelo doći s obzirom na to da mu zadnjih deset godina s računa izravo povlače novac za podmirivanje računa.

No, nije toliki problem u tih 37,50 kuna duga prema HEP-u, već u 620 kuna koje odvjetničkog troška kojih mu je također skinuto s računa.

“Možda je po zakonu, no moralno sigurno nije. Meni to što su mi skinuli 620 kn s računa nije trošak koji me previše opterećuje, no nekome to može biti trećina mirovine. Zakon koji to dopušta je pogrešan, a osobe koje to zlorabljuju su duboko nemoralne. Budući da doista nemam ideju kako je taj dug mogao nastati, nije nemoguće da se i ovdje radi o sumnjivim radnjama sličnim onima u KBC-u pred koju godinu. Nemam se vremena ovime baviti, no ako je netko imao slična iskustva, napišite ih u komentarima. Možda se netko iz medija pozabavi i time. Tko zna, možda negdje u Slovenskoj postoji i klub u kojem se dogovaraju nemoralne ovrhe… “, napisao je Lauc na svom Facebook profilu.

To što je nešto zakonito, ne znači da je ispravno. Rasni zakoni su bili po zakonu, no nisu bili ispravni. Učiteljice se…

Gepostet von Gordan Lauc am Sonntag, 27. September 2020

 


Komentari